Kullanıcı Şifresi İşlemleri

1-) Müvekkillerimiz için ilk başvurularında taraf kaydı yapılmakta ve beyan edilmiş ise beyan edilen e-posta adresine ofis tarafından otomatik olarak  "Şifre Sıfırlama Maili" gönderilmektedir.

2-) "Yeni Şifre Oluşturun" konulu sıfırlama mailinde tarafınıza şifre sıfırlama bağlantı linki gönderilmektedir. Mail içerisinde bulunan bağlantı görseline tıkladığınızda açılan pencerede kendinize yeni bir şifre belirleyebilirsiniz.

3-) Sistemde işlem yapabilmeniz için mail adresinizi doğrulamanız gerekmektedir. Şifrenizle sisteme ilk girişinizde mail adresinizi doğrulamanız gerektiğine dair bağlantıya tıkladığınızda mail adresinize bir doğrulama maili gönderilecektir. Doğrulama mailindeki bağlantıya tıkladığınızda mailiniz doğrulanmış olacaktır.

4-) Sonraki girişinizde belirttiğiniz e-posta ( e-mail ) adresiniz ve belirlediğiniz şifreniz ile sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

5-)
Müvekkilimizin tutanak imzalanırken mail adresi bildirmemesi halinde, yazılı tutanakta beyan ettiği iletişim metodu  ( Örneğin tutanakta gösterilen cep telefonundan sms gönderilmesi gibi) ile kullanacağı mail adresini beyan ve teyit etmesi gerekmektedir. Böyle bir iletişim taahhüdü yok ise, ofise gelerek "Kullanıcı Bilgileri Kayıt Formu"nu imzalaması gerekmektedir.

5-)  Parolanızı unutmanız halinde giriş panelindeki "Parolanızı mı Unuttunuz?" bağlantısına tıkladığınızda kayıtlı eposta ( email ) adresinize şifre sıfırlama bağlantısı gönderilecektir.

6-) Müvekkilimiz dışındaki kullanıcıların kendisi tarafından kişi kaydı oluşturulması halinde sistemde işlem yapabilmek için Kişi ve Taraf kaydı işlemi yönetici tarafından Onaylanması gerekmektedir.

7-) Ofise bildirilen mail adresi ile sisteme giriş yapılamaması, "Eposta Bulunamadı" veya "Hatalı Kullanıcı Adı veya Şifrehatası almaları halinde ofisimizi +90 216 504 5577 nolu telefondan arayarak, mail adreslerinin tanımlanmasını istemelerini rica ederiz

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?